KÖTELEZŐ EBÖSSZEÍRÁS

Tisztelt Ebtartó/ Ebtulajdonos!

Tájékoztatjuk a győrszemerei ebtulajdonosokat- és tartókat, hogy az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (a továbbiakban Ávtv.) 42/B. § (1) bekezdése alapján Győrszemere Községi Önkormányzat ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében a község közigazgatási területén tartott ebek vonatkozásában 2024. évben ebösszeírást rendel el.

Kinek kell adatot szolgáltatnia?

Minden ebtartónak és/vagy -tulajdonosnak Győrszemere illetékességi területén. Az adatlapot ebenként szükséges kitölteni! Aki nem tart ebet, annak erről a tényről kell nyilatkozni! Háztartásonként elég egy darab nemleges nyilatkozat!

Kötelező adatot szolgáltatni?

Az Ávtv. 42/B. § (5) bekezdés alapján az eb tulajdonosa vagy az eb tartója az összeíráskor köteles az adatlapon feltüntetett adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy az adatszolgáltatások teljesítését az önkormányzat ellenőrizni fogja, és állatvédelmi hatósági eljárás keretein belül bírság kiszabására van lehetőség. Az állatvédelmi hatósági bírság alapösszege 75.000 Ft, mely a jogszabály szerinti szorzószámok alkalmazásával szinte minden esetben több százezer Ft-os bírságot jelent!

Meddig kell az adatlapot kitölteni/leadni?

A határidő: 2024. szeptember 30.

Hogyan lehet leadni az adatlapot?

Elsődlegesen online ide kattintva (bejelentkezés nélkül kitölthető):

Aki nem tudja online kitölteni, az papíralapon is leadhatja az alábbi nyomtatvány kitöltésével:

Papíralapú adatlap ide kattintva érhető el

Papíralapon benyújtható:
1. Személyesen a Polgármesteri Hivatalban
2. Postán a 9121 Győrszemere, Fő utca 20. címre megküldve