Barnakőszén igényfelmérés

A kialakult gazdasági helyzet, energiakrízis nagy erőfeszítést kíván meg mindannyiunktól, ugyanakkor a pénzügyi lehetőségekhez igazodva a Kormány célja továbbra is az, hogy biztosítható legyen a lakosság téli fűtéséhez szükséges tüzelőanyag.

A fentiekre tekintettel a Kormány az önkormányzat közreműködését kérte a lakosság részéről jelentkező barnakőszén igények előzetes felmérésében.

Ezúton tájékoztatom önöket, hogy a településen élő, barnakőszén-tüzelésre alkalmas fűtőberendezéssel rendelkező háztartások számára lehetőséget biztosítunk arra, hogy a 2022/2023. évi fűtési szezonra vonatkozóan a várhatóan felhasznált barnakőszén mennyiségét (mázsában kifejezve) bejelentse az önkormányzaton keresztül az állam felé.

Lakossági igénybejelentés feltételei:
– egy háztartással összefüggésben egy személy élhet igénybejelentéssel, mely személy bejelentett lakhelye, illetve bejelentett tartózkodási helye az adott háztartás
– egy háztartás által bejelenthető maximális barnakőszén igény legfeljebb a következő fűtési szezonban várhatóan felhasznált tüzelőanyag mennyisége lehet.

(háztartás fogalma: A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 4. § (1) bekezdése alapján az egy lakásban együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek közössége értendő)

Fontos hangsúlyozni, hogy az igényfelmérés kizárólag a lakossági igények megismerését szolgálja, nem jelent későbbi automatikus támogatást! Az önkormányzat nem rendelkezik több információval arról, hogy mi lesz az igényfelmérés további sorsa!

A nyomtatvány a honlapon és a Polgármesteri Hivatalban érhető el, ami leadható online, vagy papíralapon.

Beadási határidő: 2022. szeptember 29. 16:00 óra