MEGHÍVÓ „Kommunikáció, ami közelebb hoz egymáshoz” előadásra

Időpont: 2022. január 25. 17:00 óra
Helyszín: Faludy György Közösségi Ház (9121 Győrszemere, Felpéci út 117.)

Leírás:
Bizonyára mindenki ismeri azt az érzést, mikor egy beszélgetés közben mintha tojásokon járna, s pillanatról pillanatra azt várja, mikor lesz belőle félreértés, vita vagy konfliktus. Mindenkinek az életében vannak olyan szereplők, akikkel ez a helyzet gyakrabban áll elő, mint másokkal. Sajnos, azokkal a leggyakrabban, akik a legfontosabbak számunkra.
Második kötetlen beszélgetésünkön, ahol ismét Sipőcz Szilvi és Lőrincz Ági beszélget, arról lesz szó, hogy hogyan lehet másképp csinálni. Hiszen azt is megtapasztaltuk már mindannyian, milyen érzés az, mikor bizalommal kifejezhetjük önmagunkat, és nyitottsággal hallgatjuk a másikat. Mikor azt érezzük, valóban kapcsolódtunk beszélgetőtársunkhoz – leginkább baráti találkozások esetén.
Az Együttműködő (Erőszakmentes) Kommunikáció pontosan ebben segít minket minden helyzetben. Alapelveit és szemléletmódját elsajátítva rájövünk, hogy lehet úgy nemet mondani, hogy az ne fájjon annak, aki hallja és ne legyen kínos annak, aki mondja. Hogy mikor felvállaljuk az őszinteséggel járó sebezhetőséget, azzal ráleltünk arra a bátorságra is, ami ahhoz kell, hogy kiálljunk magunkért. Hogy mindehhez nem szükséges a harc, a konfliktus, a másik megbántása.
Van más út is, mely együttérzéssel, együttműködéssel, a szívből jövő adok-kapok örömével van kikövezve.