Pályaorientációs Projekt az iskolában

Az őszi szünetet megelőző három napban zajlott a Kisfaludy Károly Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Győrszemerei Tagiskolájában a pályaorientációs projekt, melynek fő témája a 2021/2022. tanévben a mezőgazdaság volt.

Az osztályok előzetes projektfeladatként kapták egy mezőgazdasággal összefüggő szakma bemutatását, szófelhő készítését a projekttémával kapcsolatos szavakból és kifejezésekből, valamint osztálykert tervezését. Az elkészült feladatok az osztályok projektfalán kerültek bemutatásra.

A projektet pályaorientációs nap zárta, ahol az osztályok nyolc feladatállomáson oldottak meg különböző, mezőgazdasági témájú feladatokat: rejtvényeket fejtettek meg, totót töltöttek ki, kirakóst rendeztek össze, de volt interaktív kvíz, mese- és filmnézés, kézműveskedés, „Most mutasd meg!” – játék is.

A projekt célja volt megerősíteni és differenciálni a gyerekek sokirányú érdeklődését; közös tervezés által fejleszteni a tanulók stratégiai gondolkodását, a végrehajtás iránt érzett felelősségérzetét; és fejleszteni a diákok közötti kommunikációt közös cél érdekében végrehajtott feladatokon.