Szüreti Nap 2021

Győrszemerén 2011 óta hagyománnyá nőtte ki magát a Szüreti Napi rendezvény. Legtöbb alkalommal Szőlőhegyben kerül megrendezésre, 2019-ben adott helyet a falu központja az iskola melletti füves területen. A programok a Faludy György Közösségi Ház szervezésében kerülnek megrendezésre és a közösségi ház mellett állítják fel a sátrat.

Korábban a szüreti napot délután egy lovaskocsis felvonulás nyitotta meg. A lovasok a szőlőhegyi buszfordulóig vonultak, ahol néptáncosok műsora színesítette a rendezvényt. A felvonulókat a hegyi településrész lakosai jó borokkal, süteményekkel várták.

A felvonulás után a rendezvénysátorban folytatódtak a programok:

Fellépnek a helyi nyugdíjas klubok, helyi és a környékbeli néptánc csoportok. Volt már hip-hop, latin és történelmi társastánc, hastánc bemutató, aerobic, változatos zenés műsorokkal kedveskedtek az itt lakóknak és színjátszó csoportok is felléptek már (Győri Nemzeti Színház fellépői, Lipóti színjátszó csoport, Baráti Dalszínház). Ebben az évben A Tényői Népdalkör, Bolla Józsefné Ilonka néni, Horváth Lászlóné Irénke néni Sokorópátkáról, Nagy Gyöngyi, Foky, Pohly Boglárka és a West Hotel gondoskodott a jó hangulatról. Az Etalon Művészeti Iskola táncháza és egy izgalmas rendőrségi bemutató színesítette a programkínálatot.

Tóth Gábor emlékére a főzőverseny minden évben megrendezésre kerül.

Közben folyamatosan kézműves foglalkozásokkal (pl. szalmafonás, nemezelés, agyagozás, virágkötészet) és népi játékokkal tölthetik az időt a gyerekek. A nap mindig bállal és fergeteges tánccal zárul.

Képekért katt ide