Válassz menüpontot!

mlsz logo

A Magyar Labdarúgó Szövetség a Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetséggel karöltve 120.000 Ft-tal támogatta a Győrszemerei Polgárőr Egyesületet. Az egyesület évek óta biztosítja, segíti a helyi és környékbeli labdarúgómérkőzések zavartalan lebonyolítását, a rendezés zavartalanságát. Tevékenyen vesz részt az utánpótlás versenyeztetésben. A támogatás összegét polgárőr felszerelések – ruházat – vásárlására fordítjuk.

Tokovicz Árpád elnök


Tanodás diákjaink megemlékező műsora

A Roma Holokauszt 75. évfordulója alkalmából augusztus 2-án a Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület „Ne felejts!” Roma Holokauszt Történeti Konferenciát és megemlékezést tartott Koroncón. A konferencián és megemlékezésen részt vettek a partnerönkormányzatok vezetői, a roma nemzetiségi önkormányzatok vezetői, partnerintézmények, és a térség roma lakosságának képviselői.

A tanácskozáson előadások hangzottak el a többi között az egyiptomiaktól Czinka Pannáig, avagy cigányok a képzőművészetben témakörben, valamint Rigó Jancsi és Clara Ward, avagy a 19. század végének celebbotránya, illetve Pharrajimos, vagy Roma Holocaust - A cigánykérdés a II. világháború alatt Magyarországon címmel.

A konferencia előadói hangsúlyozták, fontosak az ilyen rendezvények az egymás, és a közös történelem megismerése, az előítéletesség lebontása szempontjából. Kiemelték, romáknak és nem romáknak közösen mindent meg kell tenniük azért, hogy a 75 évvel ezelőtti tragédia soha ne ismétlődhessen meg.

 A szakmai program zárása után a Győrszemerei Tanoda diákjai - név szerint: Burdi Bianka, Burdi Fanni, és Burdi Virginia - emlékező műsorban szemelvényeket olvastak fel a Roma Holokauszt történetéből. A kulturális műsort a Romengo Együttes megrendítő balladái és koszorúzás zárta.

Konferencia 1

 

Konferencia 2

 

Konferencia 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tisztelt Páciensek!

Értesítjük Önöket, hogy a fogászati rendelés 2018.09.10-től, 2018.09.18-ig szabadság miatt szünetel.

Ügyeleti napok: 2018. 09.11.(kedd) és 2018.09.13. (csütörtök) 15-16-óráig.

Első rendelési nap: 2018. 09.18., (kedd) reggel 9-óra.

Megértésüket köszönjük!


Kedves Érdeklődők!

A Nikisch Artur, Richter János, Varga Tibor, Sándor János, Istvánffy Benedek és Flesch Károly hangversenybérletek mellett egy új bérletsorozattal várja közönségét a Győri Filharmonikus Zenekar a 2017/2018-as évadban, amely egyedülálló módon teremt lehetőséget a komolyzenei hangversenyek megrendezésére a hazai komolyzenei életben. De mit is takar ez az elnevezés, „17:18”? Igen, utal az évadra is, és az sem véletlen, hogy a zenekar ünnepi évfordulójában indul a sorozat. De az igazi jelentése nem más, mint a hangversenyek kezdési időpontja.

A Győri Filharmonikus Zenekar új bérletsorozatával egy új koncertkínálatot szeretne bevezetni a magyarországi komolyzenei életbe. A hangversenysorozat a szokásoktól eltérő, korábbi kezdési időpontjával a gyermekes családokra is gondol. A „17:18”-as koncertek alkalmával a Richter Terem épületében – „ovitermében” -, külön ezekre a hangversenyekre gyermekmegőrző üzemel majd, ahol képzett óvónők, gyermekfelügyelők gondos odafigyeléssel vigyáznak a 3-7 éves gyermekekre. Mindazok a felnőttek, akik nagyobb gyermekükkel együtt foglalnak helyet a nézőtéren, 50%-os kedvezménnyel vásárolhatják meg gyermekük „17:18”-as bérletét.
A Zenekar azoknak a komolyzene iránt érdeklődőknek is szeretne kedvezni és azokat megszólítani, akik Győr vonzáskörzetében élnek, és akiknek a munkájuk befejezése után – bár nagyon szeretnének – már nem lenne lehetőségük, alkalmuk és idejük visszajönni egy esti előadást meghallgatni a Richter Teremben.
A koncerteket hétköznapokon tartjuk, tervezett időtartamuk 60-70 perc, amelyek szintén azt a célt szolgálják, hogy egy sűrű napirendben legyen idő az igényes, tartalmas kulturális kikapcsolódásra.
A négy előadásból álló bérletsorozatban a zenekar évados koncertjeiből hallgathatnak meg nagyszerű válogatást az érdeklődők. A „17:18”-as bérletsorozatban Berkes Kálmánkoncertjéből, Bényi Tibor hangversenyéből, Alastair Willis amerikai karmester műsorából ésGérard Korsten programjából szerepelnek művek.
Természetesen az új bérletet mindenkinek ajánlja a zenekar, de elsősorban azoknak kínálja, akiknek sűrű napirendjébe csak egy „rövid” koncert fér bele.
A Győri Filharmonikus Zenekar bízik benne, hogy sokan fognak élni ezzel a kezdeményezéssel, és a négy délutánon azok is csatlakozni fognak a zenekar előadásaihoz, akiknek a zsúfolt időbeosztásuk miatt erre máskor nem volna lehetőségük.
Bérletek már vásárolhatók a Richter Terem jegypénztárában és online a Jegymester hálózatában.
Bérletár: 11 000 Ft

 

gyfz1718 koncertplak web


 

T Á J É K O Z T A T Á S

szünidei gyermekétkeztetésről

A Győrszemere Polgármesteri Hivatal felhívja a Tisztelt Szülők/Törvényes képviselők figyelmét, hogy a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény alapján a gyermek lakóhelye, vagy ha a gyermek életvitelszerűen a bejelentett tartózkodási helyén lakik, a tartózkodási helye szerinti települési önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés keretében a szülő, törvényes képviselő kérelmére a déli meleg főétkezést a hátrányos, halmozottan hátrányos gyermek részére ingyenesen biztosítja.

A szülő, törvényes képviselő a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátások és gyermekvédelmi szakellátások térítési díjáról és az igénylésükhöz felhasználható bizonyítékokról szóló 328/2011. (XII. 29.) Kormány Rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 7. mellékletében szereplő nyilatkozat kitöltésével kérheti gyermeke számára a szünidei étkeztetést. Ha a jogosult több hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevel, a gyermekek számának megfelelő számú nyilatkozatot kell megküldeni.

Az ingyenes szünidei étkezés a tavaszi szünetben valamennyi, azaz 3 munkanapon keresztül (2016. március 24., 25., 29.) az őszi szünetben 3 munkanapon keresztül - 2016. november 2. (szerda) – 2016. november 4. (péntek),a téli szünetben 7 munkanapon keresztül - 2016. december 22. (csütörtök) – 2016. december 30. (péntek) a Menza épületében helyben fogyasztással vagy saját ételhordóban történő elvitellel vehető igénybe.

Az étel kiadása az étkezési napokon délelőtt 11:30-től 12:30 óráig történik.

Amennyiben az étel helyben történő elfogyasztását a gyermek betegsége akadályozza, lehetőség van a szülője, más törvényes képviselője vagy a szülő, más törvényes képviselő által megbízott személy számára a gyermek részére biztosított étel, ételhordóban történő elvitelére.

A szünidei gyermekétkeztetés formanyomtatványon igényelhető, melynek benyújtási határideje 2016. március 23.

A formanyomtatvány beszerezhető:

  • Győrszemerei Polgármesteri      Hivatalban (9121 Győrszemere, Fő utca 20.)
  • a nyomtatvány letölthető      Győrszemere honalapjáról is: www.gyorszemere.hu

A szünidei gyermekétkeztetés igénybevételéhez szükséges nyilatkozat benyújtása személyesen ügyfélfogadási időben a Győrszemerei Polgármesteri Hivatalban, Zsidai Barbaránál lehetséges.

Győrszemere, 2016. február 09.

                                             

                                                                       Tisztelettel:

                                                                                                         

                                                                                                          Zsidai Barbara

                                                                                                             ig.fogalmazó

Ez erre vonatkozó nyomtatványt itt találják:

Nyilatkozat a szünidei gyermekétkeztetés igénybevételéhez


Tisztelt Lakosság!

Tájékoztatásul közöljük, hogy az Igazgatóság elköltözött, 2016. február 01-től az alábbi címen található:

9025 Győr, Csipkegyári utca 2-4.

Megértésüket köszönjük!

 


Tisztelt Lakosság!
 
Tájékoztatásul közöljük, hogy az ÉNYKK december 13-ától elindította a Pápa-Takácsi-Gyarmat-Tét-Győrszemere-Budapest, Népliget járatát!
Naponta (minden nap!) 3x közlekedik oda-vissza!
Tét, kórház megállóhelyről Budapestre 8:12; 13:57; 18:12 indulnak járatok!
A járatok emelt szintű szolgáltatást nyújtanak, tehát kiegészítő jegy váltása kötelező!
A járatok NEM érintik Győrt, M1 autópályán közlekednek!

Kapcsolódó oldalak