Válassz menüpontot!

A NAPSUGÁR Művészeti Iskola felvételt hirdet Győrszemerén a 2021-2022-es tanév zenei tagozatára.

Az erről szóló plakátot itt olvashatják: Beiratkozás


 1. Meghívó Faludy György születésének 111. évfordulója alkalmából tartandó megemlékezésre

FALUDY EST másolata

 

 2. Kovászolós  workshop

kovaszolos workshop

3. Győrszemere Képekben 2021   

Ebben az évben, februárban egy videósorozatot indítottunk, Győrszemere Képekben 2021 címmel. Győrszemere színes és kincsekben gazdag világát, látnivalóit, nevezetességeit, utcáit, épületeit örökítik meg a fotók, hogy mindezt átörökíthessük a jövő nemzedéke számára. Így gyermekeink, unokáink majd örömmel visszaemlékezhetnek milyen volt régen és mennyit fejlődött, változott a település.A videók a Faludy György Közösségi Ház facebook oldalán is megtekinthetők. A sorozat eddigi három megjelent részei közül az első  a falut és Erdősort mutatja be, a második Nagyszentpált, a harmadik Szőlőhegyet, mivel a mi településünk közel 3300 lakosát ez a négy közigazgatásilag összetartozó, de földrajzilag elszigetelt településrész öleli fel. A videósorozat sikerét mutatja, hogy az első videót több mint hétezren tekintették meg.A sorozat további tervezett részeinek témája között szerepel még, hogy megmutassuk a falu évszakonkénti arculatát, illetve szeretnénk egy archív felvételekkel színesített részt, összehasonlítva a múlt képeit a jelennel. Fontos számunkra, hogy az itt lakók szemével is bemutathassuk a mi kis településünket.                                                                                                                                                                                                                                            4.Tökszépségverseny                                                                                                                                                                                               A Nemzeti Művelődési Intézet Jógyakorlaton szakmai fórumán hallottunk erről a kezdeményezésről, amit Tótvázsony is átvett. Mi is meghirdettük, mert a nálunk régóta hagyománnyá vált Márton-napkor faragunk töklámpást és kiváló programkiegészítésként szolgált egy tökszépségverseny kihirdetése.

Azt kérjük a település lakóitól, hogy a családok fotókkal örökítsék meg a kis tökök nevelgetését, gondozását (a képekkel lehet nevezni a versenyre). és Márton-napon, 2021. november 13-án hirdetjük ki a verseny eredményét.

tök                                                                                                                                                                                                                                                                         

 5Versíró verseny a 2021 

Ebben az évben a Költészet napja alkalmából a Faludy György közösségi ház versíró versenyt hirdetett. A beküldött alkotások bátran képviselhettek bármilyen műfajt és stílust, és a korhatárt sem szerettük volna megkötni, hogy bárki szabadon engedhesse fantáziáját és kibontakoztathassa tehetségét. Az alkotások beküldési határideje április 6-a volt.

A beküldött műveket elbíráltuk és öt díjazott alkotás született:

Horváth Patrik – Győrszemere

Sipőcz Flóra Lina – Győrszemere

Janusik Luca – Rábapatona

Horváth Sándor – Győr

Bezselics Márta – Győrszemere

A díjakat 2021. április 14-én kerültek átadásra. A költészet napján, április 11-én készült egy kis videó, amiben felolvastunk a költemények közül és mindezt megosztottuk a közösségi ház facebook oldalán, ezzel is tisztelegve és örök emléket állítva költőink élete, munkássága előtt.


Egyik díjazott verset Horváth Sándor Győrszemeréről írta, egy-egy versszak a négy településrész egyikét mutatja be:

’Szemere

Van egy hely, ’Szemere!

Négy részből áll, tudod-e?

Az első rész Nagyszentpál, ahol a Tündértó és a magtár áll!

Közöttük lakóházak várakoznak, melyek embereknek otthont adnak.

Szellő, Tölgyfa, Sajtos utca, sok embernek szép otthona.

 

A második rész a Szőlőhegy, magasan van ki odamegy!

Dombok, lankák, rétek, ha nem járod be, nagy vétek!

Szép szőlők, gyönyörű pincék, benne van a sok veríték.

Tóth tag, Kutyor, Gesztes, aki mindezt látja, az nyertes.

 

A harmadik rész a Falu, az őskor óta lakott?

Nincs rá élő tanú!

Lakott itt katolikus, evangélikus, református, zsidó,

mely jól mutatja a település szellemisége nyitott, befogadó!

Három temploma azért él még, mert a hit itt közös érték.

Ezért kérlek Szent Vendel, hogy a nyájadat soha ne engedd el!

 

A negyedik rész az Erdősor, mely egy utca volt mindenkor.

A természet lágyan öleli, benne az ember örömét leli.

A házak eltakarják a zöldet, de megőrzik az embert és a földet.

Ezért talán az sem bántó, ha mellette megy sok autó!  

 

6. Újra látogatható a Községi Könyvtár

Június 22-től újra látogatható a Győrszemere Községi Könyvtár védettségi igazolvánnyal.

Nyitvatartás:

Kedd-Csütörtök: 15.30-17.30

Nyári szünetben minden héten csütörtökön kézműves foglalkozást tartunk 13-15 óráig a faluban, a könyvtárban és 15.30-17.30-ig a hegyben, a
közösségi házban.

 


mlsz logo

A Magyar Labdarúgó Szövetség a Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetséggel karöltve 120.000 Ft-tal támogatta a Győrszemerei Polgárőr Egyesületet. Az egyesület évek óta biztosítja, segíti a helyi és környékbeli labdarúgómérkőzések zavartalan lebonyolítását, a rendezés zavartalanságát. Tevékenyen vesz részt az utánpótlás versenyeztetésben. A támogatás összegét polgárőr felszerelések – ruházat – vásárlására fordítjuk.

Tokovicz Árpád elnök


Tanodás diákjaink megemlékező műsora

A Roma Holokauszt 75. évfordulója alkalmából augusztus 2-án a Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület „Ne felejts!” Roma Holokauszt Történeti Konferenciát és megemlékezést tartott Koroncón. A konferencián és megemlékezésen részt vettek a partnerönkormányzatok vezetői, a roma nemzetiségi önkormányzatok vezetői, partnerintézmények, és a térség roma lakosságának képviselői.

A tanácskozáson előadások hangzottak el a többi között az egyiptomiaktól Czinka Pannáig, avagy cigányok a képzőművészetben témakörben, valamint Rigó Jancsi és Clara Ward, avagy a 19. század végének celebbotránya, illetve Pharrajimos, vagy Roma Holocaust - A cigánykérdés a II. világháború alatt Magyarországon címmel.

A konferencia előadói hangsúlyozták, fontosak az ilyen rendezvények az egymás, és a közös történelem megismerése, az előítéletesség lebontása szempontjából. Kiemelték, romáknak és nem romáknak közösen mindent meg kell tenniük azért, hogy a 75 évvel ezelőtti tragédia soha ne ismétlődhessen meg.

 A szakmai program zárása után a Győrszemerei Tanoda diákjai - név szerint: Burdi Bianka, Burdi Fanni, és Burdi Virginia - emlékező műsorban szemelvényeket olvastak fel a Roma Holokauszt történetéből. A kulturális műsort a Romengo Együttes megrendítő balladái és koszorúzás zárta.

Konferencia 1

 

Konferencia 2

 

Konferencia 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tisztelt Páciensek!

Értesítjük Önöket, hogy a fogászati rendelés 2018.09.10-től, 2018.09.18-ig szabadság miatt szünetel.

Ügyeleti napok: 2018. 09.11.(kedd) és 2018.09.13. (csütörtök) 15-16-óráig.

Első rendelési nap: 2018. 09.18., (kedd) reggel 9-óra.

Megértésüket köszönjük!


Kedves Érdeklődők!

A Nikisch Artur, Richter János, Varga Tibor, Sándor János, Istvánffy Benedek és Flesch Károly hangversenybérletek mellett egy új bérletsorozattal várja közönségét a Győri Filharmonikus Zenekar a 2017/2018-as évadban, amely egyedülálló módon teremt lehetőséget a komolyzenei hangversenyek megrendezésére a hazai komolyzenei életben. De mit is takar ez az elnevezés, „17:18”? Igen, utal az évadra is, és az sem véletlen, hogy a zenekar ünnepi évfordulójában indul a sorozat. De az igazi jelentése nem más, mint a hangversenyek kezdési időpontja.

A Győri Filharmonikus Zenekar új bérletsorozatával egy új koncertkínálatot szeretne bevezetni a magyarországi komolyzenei életbe. A hangversenysorozat a szokásoktól eltérő, korábbi kezdési időpontjával a gyermekes családokra is gondol. A „17:18”-as koncertek alkalmával a Richter Terem épületében – „ovitermében” -, külön ezekre a hangversenyekre gyermekmegőrző üzemel majd, ahol képzett óvónők, gyermekfelügyelők gondos odafigyeléssel vigyáznak a 3-7 éves gyermekekre. Mindazok a felnőttek, akik nagyobb gyermekükkel együtt foglalnak helyet a nézőtéren, 50%-os kedvezménnyel vásárolhatják meg gyermekük „17:18”-as bérletét.
A Zenekar azoknak a komolyzene iránt érdeklődőknek is szeretne kedvezni és azokat megszólítani, akik Győr vonzáskörzetében élnek, és akiknek a munkájuk befejezése után – bár nagyon szeretnének – már nem lenne lehetőségük, alkalmuk és idejük visszajönni egy esti előadást meghallgatni a Richter Teremben.
A koncerteket hétköznapokon tartjuk, tervezett időtartamuk 60-70 perc, amelyek szintén azt a célt szolgálják, hogy egy sűrű napirendben legyen idő az igényes, tartalmas kulturális kikapcsolódásra.
A négy előadásból álló bérletsorozatban a zenekar évados koncertjeiből hallgathatnak meg nagyszerű válogatást az érdeklődők. A „17:18”-as bérletsorozatban Berkes Kálmánkoncertjéből, Bényi Tibor hangversenyéből, Alastair Willis amerikai karmester műsorából ésGérard Korsten programjából szerepelnek művek.
Természetesen az új bérletet mindenkinek ajánlja a zenekar, de elsősorban azoknak kínálja, akiknek sűrű napirendjébe csak egy „rövid” koncert fér bele.
A Győri Filharmonikus Zenekar bízik benne, hogy sokan fognak élni ezzel a kezdeményezéssel, és a négy délutánon azok is csatlakozni fognak a zenekar előadásaihoz, akiknek a zsúfolt időbeosztásuk miatt erre máskor nem volna lehetőségük.
Bérletek már vásárolhatók a Richter Terem jegypénztárában és online a Jegymester hálózatában.
Bérletár: 11 000 Ft

 

gyfz1718 koncertplak web


 

T Á J É K O Z T A T Á S

szünidei gyermekétkeztetésről

A Győrszemere Polgármesteri Hivatal felhívja a Tisztelt Szülők/Törvényes képviselők figyelmét, hogy a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény alapján a gyermek lakóhelye, vagy ha a gyermek életvitelszerűen a bejelentett tartózkodási helyén lakik, a tartózkodási helye szerinti települési önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés keretében a szülő, törvényes képviselő kérelmére a déli meleg főétkezést a hátrányos, halmozottan hátrányos gyermek részére ingyenesen biztosítja.

A szülő, törvényes képviselő a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátások és gyermekvédelmi szakellátások térítési díjáról és az igénylésükhöz felhasználható bizonyítékokról szóló 328/2011. (XII. 29.) Kormány Rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 7. mellékletében szereplő nyilatkozat kitöltésével kérheti gyermeke számára a szünidei étkeztetést. Ha a jogosult több hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevel, a gyermekek számának megfelelő számú nyilatkozatot kell megküldeni.

Az ingyenes szünidei étkezés a tavaszi szünetben valamennyi, azaz 3 munkanapon keresztül (2016. március 24., 25., 29.) az őszi szünetben 3 munkanapon keresztül - 2016. november 2. (szerda) – 2016. november 4. (péntek),a téli szünetben 7 munkanapon keresztül - 2016. december 22. (csütörtök) – 2016. december 30. (péntek) a Menza épületében helyben fogyasztással vagy saját ételhordóban történő elvitellel vehető igénybe.

Az étel kiadása az étkezési napokon délelőtt 11:30-től 12:30 óráig történik.

Amennyiben az étel helyben történő elfogyasztását a gyermek betegsége akadályozza, lehetőség van a szülője, más törvényes képviselője vagy a szülő, más törvényes képviselő által megbízott személy számára a gyermek részére biztosított étel, ételhordóban történő elvitelére.

A szünidei gyermekétkeztetés formanyomtatványon igényelhető, melynek benyújtási határideje 2016. március 23.

A formanyomtatvány beszerezhető:

  • Győrszemerei Polgármesteri      Hivatalban (9121 Győrszemere, Fő utca 20.)
  • a nyomtatvány letölthető      Győrszemere honalapjáról is: www.gyorszemere.hu

A szünidei gyermekétkeztetés igénybevételéhez szükséges nyilatkozat benyújtása személyesen ügyfélfogadási időben a Győrszemerei Polgármesteri Hivatalban, Zsidai Barbaránál lehetséges.

Győrszemere, 2016. február 09.

                                             

                                                                       Tisztelettel:

                                                                                                         

                                                                                                          Zsidai Barbara

                                                                                                             ig.fogalmazó

Ez erre vonatkozó nyomtatványt itt találják:

Nyilatkozat a szünidei gyermekétkeztetés igénybevételéhez


Tisztelt Lakosság!

Tájékoztatásul közöljük, hogy az Igazgatóság elköltözött, 2016. február 01-től az alábbi címen található:

9025 Győr, Csipkegyári utca 2-4.

Megértésüket köszönjük!

 


Tisztelt Lakosság!
 
Tájékoztatásul közöljük, hogy az ÉNYKK december 13-ától elindította a Pápa-Takácsi-Gyarmat-Tét-Győrszemere-Budapest, Népliget járatát!
Naponta (minden nap!) 3x közlekedik oda-vissza!
Tét, kórház megállóhelyről Budapestre 8:12; 13:57; 18:12 indulnak járatok!
A járatok emelt szintű szolgáltatást nyújtanak, tehát kiegészítő jegy váltása kötelező!
A járatok NEM érintik Győrt, M1 autópályán közlekednek!

Kapcsolódó oldalak