Válassz menüpontot!

Sajtóközlemény-Győrszemerei Tanoda megvalósítása

SZERINTEM TE NAGYON ÉRTÉKES VAGY! - Győrszemerei Tanoda megvalósítása

A sajtóközleményt itt olvashatják:

Sajtóközlemény

2017. május 30. Együtt Győrszemeréért Egyesület SZERINTEM TE NAGYON ÉRTÉKES VAGY! – GYŐRSZEMEREI TANODA SAJTÓKÖZLEMÉNY SZERINTEM TE NAGYON ÉRTÉKES VAGY! – GYŐRSZEMEREI TANODA MEGVALÓSÍTÁSA Az Együtt Győrszemeréért Egyesület európai uniós támogatást nyert EFOP-3.3.1-16 – Tanoda programok támogatása” című pályázati felhíváson az Új Széchenyi Terv keretében. A támogatás összege 18, 4 millió Ft, mely 100%-ban európai uniós vissza nem térítendő támogatásként lehetővé teszi az Együtt Győrszemeréért Egyesület számára, hogy a tervezett tanodai programot megvalósítsa. A projekt az Együtt Győrszemeréért Egyesület 9121 Győrszemere, Fő utca 18. szám alatt található épületében valósul meg 2017. május 2-től 2018. december 31-ig. A Tanoda megnyitásának célja Győrszemere községben negyven tanuló bevonása a tanodai programba; a tanoda munkájában a roma származású, halmozottan hátrányos helyzetű tanulók integráltan vesznek részt, ezzel is erősítve a helyi közösség befogadó szemléletét. Cél, hogy a bevont tanulók tanulmányi eredményei a szaktárgyi fejlesztések eredményeképpen javuljanak; a tanodából való lemorzsolódás ne haladja meg a tíz százalékot; aktív együttműködést alakítsunk ki a tanodai partnerekkel; folyamatos, a tanodai hatékonyságot pozitív irányba befolyásoló tapasztalatcsere jöjjön létre az együttműködő tanodákkal; a nyitott tanodai programokon részt vevő szülők száma folyamatosan növekedjen; a bevont 8. osztályos tanulók legalább fele érettségit adó és/vagy minőségi szakképzést nyújtó intézményben tanuljon tovább. A fejlesztés során a tanulók fejlesztő felkészítéseken, szabadidős foglalkozásokon (kézműves foglalkozások, családi rendezvények, túrák), táborokban (erdei iskola, német nyelvi tábor), budapesti színházlátogatásokon, múzeumpedagógiai foglalkozásokon, pályaorientációs foglalkozásokon vehetnek részt. A projekt hozzájárul ahhoz, hogy a különböző programokon keresztül a diákok élményekkel gazdagodhassanak, személyre szabott nevelésben részesüljenek ezzel továbbtanulási, társadalmi beilleszkedési esélyeik növekedjenek a jövőben. További információ kérhető: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Naptár

Június 2017