Válassz menüpontot!

Tájékoztatás a nyári gyermekétkeztetés igénybevételéről

Tisztelt Szülő/Gondviselő!

Tájékoztatom Önt, hogy a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény (a továbbiakban: Gyvt.) szabályai értelmében a hátrányos helyzetű gyermek és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű gyermek részére – a nyári szünet idejére eső valamennyi munkanapon (55 nap) biztosított az étkeztetés (déli meleg főétkezés / Gyvt. 21.C. § (1) bek. alapján).

 

Fontos tudnivaló, hogy az étkeztetésre az óvodás korúnál fiatalabb és a középiskolás gyermekek is jogosultak. A beadott kérelmek, illetve a hátrányos- és halmozottan hátrányos helyzetű határozatok alapján az igényjogosultságokat a jegyző állapítja meg.

A szünidei gyermekétkeztetés a nyári szünetben 2017. június 16 – augusztus 31. között, a bölcsődés, illetve óvodás gyermekek részére az intézmény nyári zárva tartására eső munkanapokon július 31-től augusztus 27-ig vehetik igénybe az étkeztetést a gyermek részére.

A szünidei gyermekétkeztetéshez az ételt a helyi Menza főzőkonyhája biztosítja ételhordós elvitel formájában. Az ellátás esetleges lemondására személyesen az átvétel helyén van lehetőség. A meleg ételt a nyilatkozatban megjelölt napokon 11:00 órától 11:30 óráig lehet elvinni.

A 328/2011. (XII.29.) Korm. rendelet rendelkezései értelmében, ha a szünidei gyermekétkeztetést betegség vagy más ok miatt a gyermek nem veszi igénybe, akkor a szülőnek/gondviselőnek a szünidei gyermekétkeztetést biztosítónál be kell jelentenie a távolmaradást és annak várható időtartamát, valamint a távolmaradásra okot adó körülmény megszűnését, és azt, hogy a gyermek mikor veszi újra igénybe az ellátást. Felhívom szíves figyelmét, arra, hogy a leadott igény módosítására a nyári szünet időtartama alatt nincs lehetőség! Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogyha az előzetesen leadott kérelemmel ellentétben az első igényelt napon nem veszi igénybe az étkeztetést, nem jelenti a távolmaradás okát, a szülő, törvényes képviselő nem viszi el az ételt, akkor azt úgy tekintjük, hogy az esetlegesen hátralévő napokra lemondott az ingyenes étkezés lehetőségéről.

A nyilatkozat visszajuttatásának határideje: 2017. június 12. (hétfő) 12:00 óra.

A formanyomtatvány beszerezhető:

  • Győrszemerei Polgármesteri Hivatalban (9121 Győrszemere, Fő utca 20.)
  • a nyomtatvány letölthető Győrszemere honalapjáról is:

A szünidei gyermekétkeztetés igénybevételéhez szükséges nyilatkozat benyújtása személyesen ügyfélfogadási időben a Győrszemerei Polgármesteri Hivatalban lehetséges.

Győrszemere, 2017. május 31.

                                              

                                                                       Tisztelettel:

                                                                                                         

                                                                                                          Zsidai Barbara sk.

                                                                                                             ig.fogalmazó

 

Nyilatkozat innen letölthető:

Nyilatkozat

Naptár

Június 2018
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Kisalföld hírei


Kapcsolódó oldalak

 

http://uj.gyorszemere.hu/friss-hirek/gyorszemere-hirei/190-gyorszemere-kozsegi-onkormanyzat-asp-kozponthoz-valo-csatlakozasa.html