Itt vagyunk: Főoldal Bemutatkozás
Bekezdések

Bemutatkozás

Page Közösségi élet
 
Page Egészségügy, oktatás, sport
A településen megtalálható az anya-és gyermekvédelem, a védőnői és családsegítői szolgálat. Önálló háziorvosi körzet, idősek napközi otthona, gyógyszertár szolgálja a lakosságot.
Page Ünnepek
A településen évente visszatérő rendezvény a Lőrinc napi búcsú augusztusban, falunap júniusban és a szüreti nap szeptemberben.
Page Terveink
A mostani változások irányultsága mind mezőgazdaság, mind ipari és kereskedelmi szempontból a fejlődés felé mutat. A jelentkező befektetőket rendezési terv várja a polgármesteri hivatalban. A terv tartalmazza a különböző beruházások lehetséges területeit, azok megvalósíthatóságának feltételeit.
Page Történelem
Győrszemere ún. első foglalásos Árpád kori település. A korabeli oklevelekben Scemere, Zemere, Geur-Zemere, Naghzemere alakokban szerepel. Írásos formában való megjelenése 1213-ra tehető. A Pannonhalmi Apátság népeit felsoroló Albeus jegyzékben ugyanis már szerepel Scemere néven. 1250-ben már bizonyíthatóan a Szemere nembeliek tulajdona. Feltehetőleg nevét is e családtól kapta.
Page Vendéglátóhelyek
Szeretettel ajánljuk a látogatük figyelmébe a Sport és a Nimród vendéglőt.
Page Infrastruktúra
A község úthálózattal jól ellátott. Elektromos energia ellátása teljes körűen megoldott, közvilágítása 2003-ban korszerűsödött.
Page Győrszemere földrajzi helye
Győrszemere község a Bakony és a Kisalföld találkozásánál, enyhe dombokkal és hosszan elnyúló hátságokkal tűzdelt területen fekszik a Pannonhalma-Sokoró dombvidék vonulatában. Győrtől számított távolsága 15 km.
Folder Látnivalók
 
Image Egészségház felújítása Győrszemerén
Győrszemere pályázatot nyert egészségházának felújítására (NYDOP-5.2.1/A-2008-0015)
Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek